Říjen 2015

RECEPT: Zdravý citrónový cheescake

30. října 2015 v 12:37 | Nelly Cadlenson |  Lifestyle, recipes, lose weight

Začíná opět zima a já mám pro Vás recept na ,,zdravější" citrónový cheesecake. Nikdy jsem takový cake nepekla, takže to bylo poprvé. Musím uznat, že se docela povedl. Všichni si hodně stěžovali, že je kyselý a málo sladký, což je super pro dietáře. Tenhle recept jsem si vymyslela nějak sama aneb z potravin, co dům dal.

Budeš potřebovat

Dortovou formu
Ruční mixér
2x Bebe sušenky
100 g Hera nebo máslo
1x měkký tvaroh
2 - 3 lžíce medu
citrón
zázvor
zakysanou smetanu
2 - 3 vajíčka
chia semínka
kokosové mléko



NA KORPUS:

Obě balení sušenek Bebe rozdrť v misce rukama na sušenkový prach. Poté přidej rozpuštěné máslo nebo Heru. Ze směsi udělej kompaktní hmotu a lžičkou ji vytlač do dortové formy s pečícím papírem. Dortovou formu se sušenkovou směsí dej do ledničky na 15 minut. Předehřejeme si troubu na 220 stupňů.


NA POLEVU:

Smíchej zakysanou smetanu, měkký tvaroh, 2 vajíčka, med, chia semínka, citrónovou šťávu a trocha zázvoru. Aby směs nebyla úplně hustá rozmixuj ji trochu a přidej trošku kokosového mléka.

Korpus vyndáme z ledničky a zalijeme ji citrónovou směsí. Vložíme do trouby a pečeme 15 minut při 220 stupních, poté teplotu snížíme na 135 stupňů a pečeme 70 minut. Jakmile uběhne určitý čas, nechejte cheescake hodinu ve vypnuté rozehřáté troubě ( z důvodu aby cheescake nepopraskal). Poté dáme skoro hotový cheescake do ledničky na noc. Ráno můžete tuhle pochoutku snídat.
Chtěla bych říct, že med můžete nahradit i cukrem nebo jiným sladidlem. Vše záleží čistě na Vás.




OOTD - Autumn sweatherweather

25. října 2015 v 9:15 | Nelly Cadlenson |  Outfity






Jeans - Cameiu // Shirt - Amisu // Jacket - Amisu // Waistcoat - H&M